Hoe plan ik een doop?

Doopvieringen vinden bijna altijd op zondagmiddag plaats. De zondag is de dag van de opstanding. Door het doopsel krijgen we deel aan Christus’ dood en verrijzenis.

In de parochies van Nieuw-Schoonebeek, Schoonebeek en Weiteveen vinden de doopvieringen plaats op vooraf bepaalde data die in de parochiebladen staan aangegeven. Meestal zijn er meerdere dopelingen in één viering. Pastor Wielens gaat hierin voor.

In de parochies van Coevorden en Steenwijksmoer kunt u afspraak maken met pastor Tjepkema. Hij zoekt samen met de doopouders en/of de dopeling een geschikte datum en tijdstip.

In het hele parochieverband vinden voorafgaand aan de doopviering één of meerdere voorbereidende doopgesprekken plaats.

Wie benader ik voor een ziekenzalving?

Voor het sacrament van de Zieken kunt u (eventueel via pastor Wielens) contact opnemen met pastor Tjepkema.

Hoe regel ik een uitvaart?

UITVAARTEN

Voor uitvaarten en dringende zaken kunt u contact opnemen met:

van

za.10 september

vr. 16 september

za. 17 september

vr. 23 september

za. 24 september

vr. 30 september

za.   1 oktober

vr. 7 oktober

za.   8 oktober

vr. 14 oktober

za. 15 oktober

vr. 21 oktober

Op maandag en bij geen gehoor mevr. A.M. Blaauwgeers, tel. 0524-513368

Hoe plan ik mijn kerkelijk huwelijk?

Mensen die elkaar willen ontvangen in het sacrament van het huwelijk kunnen, uiterlijk zes maanden vóór de huwelijksdatum, contact opnemen met pastor Tjepkema of pastor Wielens. Zij kijken of de gewenste trouwdatum beschikbaar is en zij zullen de huwelijksvoorbereiding doen in nauwe samenwerking met een groep parochianen die zich de afgelopen jaren op dit gebied zeer verdienstelijk heeft gemaakt.

Waar en wanneer kan ik biechten?

Voor de viering van het sacrament van boete en verzoening kunt u contact opnemen met pastor Tjepkema. U kunt ook iedere derde donderdag in de maand tijdens de aanbidding in de kapel van zorgcentrum St. Franciscus te Coevorden van 19.00 tot 20.00 uur biechten. Dikwijls ook nog wel erna.

.