Eerste Heilige Communie Catechese

Kinderen van groep 4 van de basisschool die het H. Doopsel hebben ontvangen, kunnen na een periode van catechese hun Eerste Heilige Communie ontvangen. Deze feestelijke viering wordt voorafgegaan door een zogenaamde ‘presentatieviering’. In Coevorden, Nieuw-Schoonebeek en Weiteveen wordt de catechese gegeven op de katholieke basisscholen. In Schoonebeek en Steenwijksmoer en voor de kinderen uit de dorpen rond Coevorden gebeurt dat in aparte groepen. Pastoor Tjepkema is degene die de Eerste Heilige Communie-catechese in alle vijf parochies coördineert.

PLANNING

EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2018

Het rooster voor de komende periode tot en met de zomervakantie van 2018 is gemaakt en daarin zijn ook de data voor de vieringen van de Eerste Heilige Communie opgenomen.

Waar letten we op bij het plannen?

• De Eerste Heilige Communie-vieringen worden gehouden in de periode na Pasen. Dat is immers een feestelijke tijd. We vieren in deze tijd nadrukkelijk dat Christus is opgestaan uit de doden. Pasen valt op 1 april 2018. Een presentatieviering kan ook voorafgaande aan het Paasfeest worden gehouden.
  • Bij voorkeur proberen we ook een aantal weken te laten zitten tussen de presentatieviering en de EHC.
  • De zondagen in de meivakantie vallen af als geschikte datum voor de EHC.
  • Het moet een weekend zijn waarin een eucharistieviering staat gepland,
  • Er moet voldoende tijd zijn voor de kinderen en de ouders om er in alle rust naar toe te kunnen leven. Hierbij de planning voor 2018:

In Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen en Schoonebeek worden in 2018 geen voorbereidingen op de EHC gestart omdat er te weinig kinderen zijn die in aanmerking komen om zich voor te bereiden en deel te nemen aan de Eerste Heilige Communie,

Data Eerste Heilige Communie 2018

Coevorden

• Presentatieviering – zaterdag 10 maart om 19.00 uur in Coevorden
  • Viering EHC – zondag 22 april om 1.00  uur in Coevorden
  • Terugkomviering – zondag 24 juni om 9.30 uur in Coevorden

Steenwijksmoer

• Presentatieviering – zondag 18 maart om 11.00 uur in Steenwijksmoer
  • Viering EHC  - zondag 20 mei om 11.00 uur in Steenwijksmoer
  • Terugkomviering -  zondag 24 juni om 11.00 uur in Steenwijksmoer

De pastores wijzen de ouders nog even op het volgende. Er is sprake van een ‘portefeuille- of takenverdeling’ tussen de pastores. Pastoor Tjepkema verzorgt het gebeuren rond de Eerste Heilige Communie. Diaken Wielens draagt zorg voor de catechese rond het Heilig Vormsel.