Eerste Heilige Communie Catechese

Kinderen van groep 4 van de basisschool die het H. Doopsel hebben ontvangen, kunnen na een periode van catechese hun Eerste Heilige Communie ontvangen.
Deze feestelijke viering wordt voorafgegaan door een zogenaamde ‘presentatieviering’.
In Coevorden, Nieuw-Schoonebeek en Weiteveen wordt de catechese gegeven op de katholieke basisscholen.
In Schoonebeek en Steenwijksmoer en voor de kinderen uit de dorpen rond Coevorden gebeurt dat in aparte groepen.
Pastoor Tjepkema is degene die de Eerste Heilige Communie-catechese in alle vijf parochies coördineert.

PLANNING

EERSTE HEILIGE COMMUNIE

Het rooster voor de komende periode tot en met de zomervakantie van 2020 wordt gemaakt en daarin worden ook de data voor de vieringen van de Eerste Heilige Communie opgenomen.

Waar letten we op bij het plannen?

• De Eerste Heilige Communie-vieringen worden gehouden in de periode na Pasen. Dat is immers een feestelijke tijd. We vieren in deze tijd nadrukkelijk dat Christus is opgestaan uit de doden. Een presentatieviering kan ook voorafgaande aan het Paasfeest worden gehouden.
  • Bij voorkeur proberen we ook een aantal weken te laten zitten tussen de presentatieviering en de EHC.
  • De zondagen in de meivakantie vallen af als geschikte datum voor de EHC.
  • Het moet een weekend zijn waarin een eucharistieviering staat gepland,
  • Er moet voldoende tijd zijn voor de kinderen en de ouders om er in alle rust naar toe te kunnen leven.