Vrijwilligersavond - 27 september a.s. franciscaan op bezoek

‹ Terug naar overzicht

Geplaatst op: 29-06-2014

Vrijwilligersavond - 27 september a.s.

franciscaan op bezoek

Op zaterdag 27 september a.s. zal er om een 19.00 uur een H. Mis zijn waaraan het koor Convalesco en het kinderkoor samen zullen meewerken. Het belooft net zo mooi te worden als op zondag 25 mei jl. toen beide koren de sterren van de hemel zongen.

Vanaf  20.00 uur zal er een gezellige avond worden gehouden. Een avond om gezamenlijk met een hapje en een drankje te vieren dat onze parochiekerk honderd jaar bestaat. Plaats van het samenzijn is - net zoals de afgelopen jaren - bij ‘Talens’. Alle parochianen zijn van harte welkom.

Tijdens de feestavond zal er geen luide muziek zijn en dus alle gelegenheid om elkaar te ontmoeten en met elkaar te praten. Loek Bosch, een broeder franciscaan uit Megen, zal ons iets vertellen over de H. Franciscus en de franciscanen. Hij neemt ook een originele kist mee, die werd gebruikt in vroegere tijden toen de katholieke eredienst verboden was. De als marskramer verklede minderbroeders trokken met zo’n kist ons land door en droegen met behulp van deze kist de H. Mis op. In onze omgeving gebeurde dat in het buurtschap Holthone op één van de boerderijen van de familie Stroeve.  


‹ Terug naar overzicht

Copyright © 2024 Immanuel Parochie  -  Powered by CouchCMS