H. Willibrordusparochie - Coevorden

Wie zijn wij


De parochie H. Willibrordus is de oudste rooms-katholieke parochie in Drenthe (opgericht in 1787). Het is een levendige en vitale parochie. Samen met de parochies St. Franciscus van Assisië te Steenwijksmoer, H. Nicolaas te Schoonebeek, H. Bonifatius te Nieuw-Schoonebeek en Maria Koningin van Vrede te Weiteveen vormt onze parochie sinds 1 september 2010 een interparochieel samenwerkingsverband. In de stuurgroep daarvan, naast de pastores Lange, Tolboom en Tjepkema, hebben namens onze parochie zitting de heren G. B. Brocatus en J.F.G. Specken, beide zijn lid van het Parochiebestuur. (Zie voor hun gegevens Bestuur.) Daar er na het vormen van het interparochieel samenwerkingsverband in onze parochie geen pastoraatgroep meer is, zijn de taken daarvan overgenomen door leden van het bestuur; zie daarvoor bij Werkgroepen
We vallen onder het Vicariaat Groningen-Drenthe van het bisdom Groningen-Leeuwarden. 
We zijn trots op onze geloofsgemeenschap in het zuidoosten van Drenthe. Van de ongeveer 3700 parochianen zijn er meer dan 300 actief als vrijwilliger in één van de vele werkgroepen. Naar het voorbeeld van Jezus proberen we open te staan voor de mensen die onze zorg vragen en voor mensen die op onze weg komen. Samen zijn we op weg op zoek naar het licht van de Eeuwige, onze God.

Onze kerk staat aan de Wilhelminasingel 2 in Coevorden. De dagkapel (Maria- en gedachteniskapel) is elke open van 10.00 tot 16.00 uur.

Het eerste couplet van het Willibrordus-lied

Wie komt daar over water aan, 
met licht voor onze lage landen? 
Wie toch heeft heer en onderdaan, 
belagers van elkaars bestaan 
in vriendschap naar Gods hart veranderd? 

 

Copyright © 2017 Immanuel Parochie  -  Powered by CouchCMS